miércoles, 2 de mayo de 2007

CURS D’ESTIU. Vilanova i la Geltrú, 5-7 de juliol


Comensals, consumidors, ciutadans: els sentits socials de l’alimentació en el segle XXI

PROGRAMA (20 hores)
5 DE JULIOL
9:00h - 11:00h: Maria Manera. Comensals i cicle vital: com canvien
l’alimentació i les preferències al llarg de la vida?
11:15h - 13:15h: Elena Espeitx. Comensals i estils de vida: com afecten
a l’alimentació i les preferències, les formes de vida.
15:15h - 17:15h: Juanjo Cáceres. Comensalitat i diversitat cultural:
l’impacte dels nous fluxes migratoris sobre l’oferta alimentària i el
consum.
17:30h - 19:30h: Luis Cantarero. El consumidor visitant: la gastronomia
i la cuina com a objectes d’atracció turística.
6 DE JULIOL
9:00h - 11:00h: Elena Espeitx. El consumidor, les seves motivacions
i actituds: el pes de la imatge corporal i la salut en l’elecció alimentària.
11:15h - 13:15h: Juanjo Caceres. El consumidor segmentat: fortalesses
i febleses de les classificacions dels consumidors.
15:15h - 17:15h: Juanjo Cáceres. Els ciutadans davant d’un gran debat
alimentari: la introducció i el desenvolupament dels aliments
transgènics.
17:30h - 19:30h: Elena Espeitx. Ciutadans insegurs? Percepcions
ciutadanes sobre la seguretat alimentària.
7 DE JULIOL
9:00h - 11:00h: Julio Basulto. Ciutadans vegetarians: una aproximació
a les seves motivacions i a les pràctiques vegetarianes saludables
11:30h - 13:30h: Elena Espeitx. Ciutadans i alternatives alimentàries:
de les cooperatives de consumidors al Comerç Just.
13:30h. Cloenda del curs.
ORGANITZA
Lloc de celebració: Molí de Mar. Pujada del far de Sant Cristòfol, 10-12.08800 Vilanova i la Geltrú.
Preu: 120 euros. Més informació: Secretaria del Campus Universitari de la Mediterrània. C.
De la Unió, 81-87. 0880 Vilanova i la Geltrú. Tel. 938 938 399. Correu e: cum@vilanova.org .
Inscripcions: http://www.campusmed.net/cat/formularitpv.php?ref_curs=1170426275
OBJECTIUS DEL CURS
El curs s’adreça a estudiants iprofessionals de l’àmbit agroalimentari,del turisme, les ciències
socials, la salut, el màrquetingi les humanitats, interessats en aprofundir en el coneixement
sobre les actituds i motivacions de les persones davant d’allò que mengen i de les seves pràctiques de consum.Els conferenciants d’aquest curs són investigadors de l’Institut Europeu de la Mediterrània, la Societat per a l’Estudi Interdisciplinari de l’Alimentació i els Hàbits Socials, la Universitat de Saragossa i la Universitat de Barcelona, amb una àmplia experiència de rerca
i anàlisi en els temes abordats.El curs pot ser convalidat per crèdits de lliure elecció a les
universitats catalanes i de la xarxa Joan Lluís Vives.

No hay comentarios: