jueves, 6 de marzo de 2008

Parlem de violencia en el treball

JORNADA:
PARLEM DE VIOLÈNCIA EN EL TREBALL
Sala d´actes del Centre Cívic Sagrada Familia
Dimarts, 1 d´abril de 2008
c/ Provença, 480 (Barcelona), (al costat de la Sagrada Familia)
http://www.icev.cat/
09.30 – 09.45 h. ACTE INAUGURAL Programa en castellano
Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya.
Elena Embuena, Vice-presidenta de l´Institut Català d´Estudis de la Violència. (ICEV).
09.45 – 10.15 h. DE QUIN TIPUS DE VIOLÈNCIA PARLEM, QUAN PARLEM DE VIOLÈNCIA EN EL TREBALL?.
Álvaro Rodríguez, Director i Professor del Departament de Psicologia Social de la Universitat de Barcelona (UB).
10.15 – 11. h. Primer Diàleg: Entorn Laboral.
Daniel Ruiz, Assessor del Síndic de Greuges, presentarà l'informe del Síndic de Greuges: "El tractament de l'assetjament psicològic en el marc de les Administracions Públiques Catalanes".
Neus Moreno, Responsable sindical de salut laboral en CC.OO. de Catalunya.
Eduard Salvador, Responsable de la Unitat de Salut Laboral de la UGT.
11.00 – 11.20 h. Pausa - Café.
11.20 – 12.00 h. Segon Diàleg: Valoracions.
Dra. Mª Aurora Sotelo, metgesa especialista en Medicina del Treball, Master en Valoració medicolegal. Membre de la Junta Directiva de la Secció Col·legial de Medicina Pericial, Avaluadora i d’Assegurances (SC-MEPAAS), del Col.legi Oficial de Metges de Barcelona.
Dr. Xavier Gomila, especialiste en medicina del Treball, metge avaluador, màster en valoració del dany corporal, cap de l´Àrea d´Avaluacions Mèdiques de l´Institut Català d´Avaluacions Mèdiques (ICAM).
12.00 h – 12.40 h. Tercer Diàleg: Experiències.
Isabel Martinez, Professora Titular de Psicologia Social. Membre de l´Equip Wont-Prevenció Psicosocial, de la Universitat Jaume I de Castello, especialitzat en salut psicosocial en el treball.
Conciliació de Vida Familiar i Laboral: Una eina per la salut; Dra. Pilar Arrizabalaga, metge Hospital Clìnic de Barcelona, membre de la Junta de Govern del Col.legi Oficial de Metges de Barcelona, cofundadora del Programa salut, gènere i exercici professional de la Fundació Galatea del Consell de Col.legis de Metges de Catalunya.Servei de Prevenció.
12.40 – 13.20 h. Cuart Diáleg : Tractament Jurídic.
Josep Mª Moragues, Despatx Moragues Lleida.
Noelia Liduina Rebón, Advocada especialitzada en assetjament.
13.20 – 13.40 h. LA VIOLÈNCIA PSICOLÒGICA I ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
Carles Quilez, Llicenciat en Ciències de la Informació i Master en Periodisme Jurídic. Periodista especialitzat en temes judicials. Cap de Secció de Tribunals i Policía de la Cadena SER.
Moderadora Diàlegs: Joana Prades, Presidenta de l´Associació CLAM.
13.40 – 14.00 h. – Presentació del llibre: "PERSPECTIVAS DE INTERVENCIÓN EN RIESGOS PSICOSOCIALES: MEDIDAS PREVENTIVAS", a càrrec de Blanca Bermejo, Directora Oficina de Prevención de Riesgos para PYME, Foment del Treball Nacional.
Acte de clausura –Joan Merino, coautor del llibre i President de l´Institut Català d´Estudis de la Violència (ICEV).
Les persones assistents rebràn el llibre: "Perspectivas de intervención en Riesgos Psicosociales: Medidas Preventivas".
La legislació considera infracció laboral molt greu l'assetjament per raó de l'origen racial o ètnic, religió o conviccions, discapacitat, edat i, orientació sexual, quan es produeixin dins de l'àmbit del treball. La Llei 3/2007 de 22 de març per a la igualtat efectiva de dones i homes, a mès incorpora, entre els drets laborales dels treballadors i les treballadores, la protecció enfront l' assetjament sexual.
A més, la violència sobre alguns col.lectius profesionals: sanitaris, professors d'ensenyament primari i secundari, etc. son un problema creixent en els països desenvolupats, i s´ha convertit en una de les causes d´insatisfacció més grans d´aquets professionals. A Catalunya i a la resta de Espanya, no disposem d´informació contrastada sobre la situació que viuen aquets professionals en el seus llocs de treball, ni tampoc polítiques orientades a combatre la violència creixent.
Hem de posar els mitjans per prevenir les manifestacions de violència, hem d’idear les estratègies per impulsar uns valors socials que converteixin en un fet rebutjable utilitzar la violència en qualsevol de les seves manifestacions i sobretot, hem de lluitar contra aquelles actituds que la justifiquen en entorns laborals.

Preu 30 euros
mes informació
:
http://www.icev.cat/ 93 436 40 61
mail: icev@icev.cat
inscripció on-line

No hay comentarios: